Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرانجام پس‌از ماه‌ها، مسئولان تلگرام از نسخه ایکس پیام‌رسان خود به طور رسمی رونمایی کردند.

اقتصاد آنلاین - انوش ممتازپور؛ این نسخه از تلگرام چندی پیش به طور آزمایشی و با نام Challegram در دسترس کاربران قرار گرفته بود و حالا روی فروشگاه‌های نرم‌افزار دنیا قرار دارد و کاربران می‌توانند با دانلود رایگان، خدمات آن را بسنجند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سازندگان تلگرام، کدهای اصلی نسخه ایکس به طور جداگانه نوشته شده است و این نسخه از نظر الگوریتمی کاملا متفاوت از نسخه اصلی عمل می کند و به جرات می‌توان گفت که ایکس بهینه‌تر عمل خواهد کرد.

اضافه شدن حالت شبانه (night mode)نخستین امکانی است که با باز کردن تلگرام ایکس به چشم می‌خورد و چون به طور پیش‌فرض فعال است، در نگاه اول ظاهری شیک و متفاوت نسبت به نسخه اصلی را به کاربر خود القا می‌کند که حداقل برای ما ایرانی‌ها که بیش‌از سه سال با محیط نسخه اصلی مانوس شده‌ایم قابلیت جذابی به شمار می‌آید. استفاده از دکمه‌ها متحرک و متفاوت شدن گزینه‌های تنظیمات از دیگر تغییرات ظاهری ایکس است.

به طور کلی گفته می‌شود که تلگرام ایکس مصرف کمتر باتری را به همراه خواهد داشت که به نظر می‌رسد با افزوده شدن حالت شبانه این ادعا محقق خواهد شد.

روان‌تر شدن محیط و سرعت بالا در ارسال پست‌ها مزایای جالبی است که به این نسخه افزوده شده و به گفته مسئولان تلگرام الگوریتم جدید می‌تواند کاربران را از نظر سرعت راضی نگه دارد.

گزینه Bubble mode نیز این امکان را به کاربر می‌دهد تا در صفحات چت ، کانال‌ها و گروه‌ها ،عکس‌ها و متون را عریض‌تر از گذشته و به طور متصل به هم مشاهده کند، که البته اگر از این امکان راضی نباشد می‌توانید به راحتی آن را غیرفعال کند.

کاربران در تلگرام ایکس راحت‌تر از گذشته می‌توانند پست‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارند و برای این کار تنها کافی است تا پست مورد نظر را به سمت راست هدایت کنید.

یکی دیگر از ویژگی های جذاب نسخه جدید، امکان پیش نمایش محتویات کانال‌ها، گروه‌ها و چت‌ها است. برای این کار باید در صفحه اول، کانال یا مخاطب خود را برای دو ثانیه لمس کنید تا محتویات داخل آن را مشاهده کنید. در این حالت می‌توانید کانال، گروه و یا چت مخاطبانتان را نیز حذف، بی‌صدا یا پین کنید.

از ویژگی‌های جدید تلگرام که بگذریم ، عدم پشتیبانی از زبان فارسی، نقطه سیاهی برای کاربران فارسی‌زبان محسوب می‌شود که به تازگی در نسخه اصلی افزوده شده بود و احتمالا این نکته منفی جلوی مهاجرت بسیاری از فارسی زبانان به نسخه ایکس را خواهد گرفت.

همزمان با معرفی ایکس، تلگرام از نسخه TDLib هم رونمایی کرده است که  در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌گیرد و برنامه‌نویسان به کمک آن می‌توانند تلگرام‌های غیر رسمی طراحی کنند. به گفته مسئولان تلگرام، کار با TDLib به میزان قابل توجهی نسبت به Telegram API ساده‌تر است و برنامه‌نویس‌ها به کمک آن می‌توانند نسخه‌های غیر رسمی سریع‌تر، امن‌تر و مجهزتری را خلق کنند.

اپلیکیشن جدید به قدری مورد تایید مدیرعامل تلگرام قرار گرفته است که به گفته او این احتمال وجود دارد که جایگزین نسخه اصلی شود و شاید طی ماه‌های آینده نمونه فعلی تلگرام از دسترس خارج شده و نسخه‌ای منسوخ شده‌ای به حساب آید.

افزایش سرعت محبوبیت تلگرام

نسخه فعلی تلگرام به خوبی توانسته در بین کاربران سراسر جهان جای خود را باز کند و رقیب سرسختی برای پیام‌رسان‌های دیگر به حساب آید. درحال حاضر تلگرام در ایران با فاصله زیادی رتبه نخست محبوب‌ترین پیام‌رسان را در اختیار دارد . گرچه تا به حال آمارهای ضدونقیضی از تعداد کاربران ایرانی تلگرام منتشر شده است؛ اما براساس آمار‌ها اعلامی از سوی پاول دورف مدیرعامل تلگرام ، این پیام‌رسان 180 میلیون کاربر فعال در سراسر دنیا دارد که ایرانی‌ها 40 میلیون این رقم را به خود اختصاص داده‌اند. با این اوصاف می توان گفت که با توجه به جمعیت 80 میلیون نفری ایران ، نیمی از هموطنان ما یک حساب کاربری تلگرام دارند و به طور فعال از آن استفاده می‌کنند.

البته آمارها نشان می‌دهد که همچنان پیام‌رسان‌های واتس‌آپ و فیس‌بوک با بیش از 1 میلیون کاربر، رتبه‌ها اول و دوم جهان را اختیار دارند؛ اما دو پیام‌رسان تلگرام و سیگنال نیز به تازگی توانسته‌اند با سرعت بیشتری نظر کاربران را به خود جلب کنند و اگر با این سرعت به پیش روند می‌توانند در آینده نه چندان دور گوی سبقت را از واتس‌ و فیس‌بوک بربایند.

به گفته کارشناسان امنیت سایبری، تلگرام با الگوریتم رمزنگاری شده منحصر به فردی که دارد، از امن‌ترین پیام‌رسان‌های دنیا به حساب می‌آید و کاربران آن با خیالی آسوده می‌توانند تبادل اطلاعات کنند.

براساس آمارهای اعلام شده توسط پژوهشگاه ملی فضای مجازی ایران، 754هزار و 516 کانال فارسی در این شبکه پیام رسان به ثبت رسیده، که این مقدار با سرعت بالایی در حال افزایش است. بنابر این گزارش به طور روزانه بیش از 1000 کانال فارسی به این شبکه اجتماعی افزوده می‌شود که البته همه آن‌ها فعالیت متوالی ندارند.

بررسی ها نشان می‌دهد که در کانال‌های فارسی بیش از 3 میلیون پست در شبانه‌روز به اشتراک گذاشته می‌شود که بیش‌تر آن‌ها در ساعت 22 منتشر می‌شود و تعداد دیده شدن هر پست‌ نیز به طور متوسط  حدود 800 تا 1000 بازدید اعلام شده است.

حالا با انتشار نسخه جدید تلگرام باید دید که آیا ایکس می‌تواند دل کاربران نسخه اصلی را به دست آورد و همچنان بر آمار و ارقام ذکر شده بیفزاید و یا در بین راه می‌ماند و کم کم به فراموشی سپرده خواهد شد؟

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۶۰۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان

گروهی از محققان از سوئیس و سوئد به کشفی پیشگامانه دست یافته‌اند که نور جدیدی را بر اسرار پنهان رعد و برق می‌تاباند و این کشف، مشاهده اشعه‌ایکسی است که توسط یک صاعقه مثبت رو به بالا تولید می‌شود.

به گزارش ایسنا، موارد کمی می‌توانند به طور مکرر حیرت انسان‌ها را در سرتاسر جهان برانگیزند اما یکی از آن موارد رعد و برقی است که در آسمان شب ظاهر می‌شود. با این وجود صاعقه فراتر از زیبایی مسحورکننده‌ای که دارد، یک پدیده طبیعی قدرتمند و پیچیده است که دانشمندان هنوز در تلاش برای درک کامل آن هستند.

رعد و برق به صورت اشکال مختلفی در می‌آید، اما یکی از جذاب‌ترین آنها رعد و برق به سمت بالا است. همانطور که از نام آن پیداست، رعد و برق به سمت بالا از بالای سازه‌های بلند مانند آسمان خراش‌ها، توربین‌های بادی یا برج‌های ارتباطی سرچشمه می‌گیرد و به سمت ابرها پرتاب می‌شود. این یک پدیده نسبتا نادر است، اما می‌تواند آسیب قابل توجهی ایجاد کند.

به نقل از اس‌اف، یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی توما اورگل-شومونت(Toma Oregel-Chaumont) از موسسه فناوری فدرال سوئیس در لوزان(EPFL) در مرکز تحقیقاتی رعد و برق سنتیس (Säntis) در کوه‌های آلپ آپنزل در شمال شرقی سوئیس به کشف دست یافتند. این مرکز منحصر به فرد در بالای کوه سنتیس، کوهی به ارتفاع ۲۵۰۲ متر قرار دارد که سالانه بیش از ۱۰۰ صاعقه مستقیم به برج ۱۲۴ متری خود را تجربه می‌کند. این برج مجهز به مجموعه‌ای از ابزارهای پیچیده از جمله دوربین‌های پرسرعت، آشکارسازهای اشعه ایکس، حسگرهای میدان الکتریکی و دستگاه‌های اندازه‌گیری جریان است.

با استفاده از این ابزار، محققان چهار رعد و برق مثبت به سمت بالا را ضبط و تجزیه و تحلیل کردند. آنها انتشار پرتو ایکس را در مرحله اولیه هدایتگر منفی رو به بالا که بخشی از رعد و برق است که به صورت پلکانی از برج به سمت بالا منتشر می‌شود، شناسایی کردند. این اولین باری است که چنین انتشاری از اشعه‌ایکس که مستقیما با روند «پلکانی» یک هدایتگر منفی رو به بالا مرتبط است، مشاهده می‌شود.

مکانیسم واقعی که رعد و برق توسط آن شروع و منتشر می‌شود هنوز یک راز باقی مانده است. مشاهده صاعقه به سمت بالا از سازه‌های بلند مانند برج سنتیس این امکان را فراهم می‌کند که ارتباط اندازه‌گیری‌های اشعه ایکس با سایر کمیت‌های اندازه‌گیری شده به طور همزمان، مانند مشاهدات ویدئویی با سرعت بالا و جریان‌های الکتریکی بررسی شود.

تصور می‌شود پرتوهای ایکس مشاهده‌ شده در این مطالعه توسط فرآیندی تولید می‌شوند که زمانی اتفاق می‌افتد که الکترون‌ها به طور ناگهانی کاهش می‌یابند. میدان‌های الکتریکی شدیدی که در جریان تخلیه رعد و برق ایجاد می‌شود، الکترون‌ها را به سرعت‌های بالا شتاب می‌دهند. هنگامی که این الکترون‌ها با مولکول‌های هوا برخورد می‌کنند، به طور ناگهانی کند می‌شوند و انرژی اضافی خود را به شکل اشعه ایکس آزاد می‌کنند.

جالب توجه است که محققان دریافتند که فرکانس و انرژی پالس‌های اشعه ایکس با گذشت زمان کاهش می‌یابد. این نشان می‌دهد که با دور شدن نوک هدایتگر از برج و کاهش قدرت میدان الکتریکی، شرایط برای تولید اشعه ایکس مساعدتر می‌شود.

این مطالعه نه تنها درک اساسی ما از تشکیل رعد و برق را ارتقا می‌دهد، بلکه پیامدهای عملی مهمی نیز دارد. با توجه به اینکه رعد و برق سالانه بیش از ۴۰۰۰ کشته و میلیاردها دلار خسارت در سراسر جهان ایجاد می‌کند و سوئیس به تنهایی ۱۵۰ هزار ضربه سالانه را تحمل می‌کند، درک بهتر نحوه شکل‌گیری صاعقه برای کاهش خطر و طراحی سیستم‌های حفاظتی موثرتر بسیار مهم است.

علاوه بر این، این مطالعه بر اهمیت تحقیقات چند رشته‌ای و مشارکتی در مواجه با سؤالات علمی پیچیده تأکید می‌کند. این گروه از متخصصان، الکتریسیته جوی، فیزیک پرانرژی و ابزار دقیق را برای طراحی و اجرای این آزمایش پیشگامانه گردهم آوردند.

مشاهدات در سنتیس ادامه دارد و دانشمندان قصد دارند یک حسگر مایکروویو را به زرادخانه تجهیزات برج اضافه کنند. این حسگر می‌تواند به تعیین اینکه آیا این فرآیند در رعد و برق رو به پایین نیز رخ می‌دهد یا خیر، کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قابلیت‌های جدید و جذاب استوری اینستاگرام
  • پاکی هوا ارمغان وزش باد‌های بهاری
  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • قابلیت قدیمی تلگرام به اسنپ‌چت رسید!
  • کمربند ایمنی را ببندید تا زنده بمانید! (عکس)
  • انتقال پیام لیزری توسط ناسا به زمین
  • راز محبوبیت کریستیانو رونالدو
  • بدرود آقای پل استر